Izloženi učenički radovi i nagrađeni najbolji

Svi pristigli radovi na konkurs Fondacije Visoki o temi "Moj grad Visoko, kolijevka srednjovjekovne Bosne" izloženi su u bašti kafane "Partizan" u okviru obilježavanja Dana općine Visoko. Nagrađeno je ukupno devet učenika u dvije kategorije likovnih radova (od I-V i od VI-IX razreda) te u kategoriji za najbolji literarni rad. Nagrađeni  u kategoriji likovnih radova su: Ajna Kardaš, Sara Alibegić i Mahira Semić, svi iz OŠ „Safvet-beg Bašagić“; Selma Lemeš OŠ "Musa Ćazim Ćatić“, OŠ „Alija Nametak“, Ahmed Bešić OŠ „Safvet-beg Bašagić“ i nagrađeni u kategoriji literarnih radova: Adna Bučuk OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“,Mirha Begović  OŠ „Safvet-beg Bašagić“ i  Azra Burić OŠ „Kulin ban“.

Izložbu učeničkih likovnih i litararnih radova otvorila je načelnica općine Visoko, Amra Babić koja je pohvalila učenike za njihov trud i iskazanu kreativnost, te izrazila želju da se nastavi ova aktivnost na afirmaciji i njegovanju kulturno – historijskog naslijeđa.

Nagrade najboljim učenicima uručila je sekretar Fondacije Visoki, Mirnesa Šehović, a učenica Azra Burić (OŠ Kulin ban) pročitala je i svoj nagrađeni literarni rad.

                                                           Fondacija Visoki
Komentari


Nema komentara

Napiši komentar

Molimo vas da unesete kod kao što je prikazan.
Nije bitno da li pišete velikim ili malim slovima.

UPOZORENJE: Vaši komentari sadrže isključivo i samo Vaš stav i mišljenje. Zabranjeno je vjersko, rasno ili bilo kakvo vrijeđanje, psovanje i sve što se kosi sa kulturnim ponašanjem u društvu. Portal visoki.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.