Share

JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko proslavila je svoj najvažniji historijski datum – 49. rođendan. Sve je započelo 14. novembra davne 1974. godine, a danas je upriličena rođendanska priredba uz mnoštvo presretnih, ozarenih lica i pozitivne energije.

Halima Abdukić – direktorica Ustanove je poručila da su djevojčice i dječaci i ove godine priredili lijep i prepoznatljiv program koji je jednim dijelom posvećen žrtvama u Palestini, gdje, nažalost, broj žrtava, pogotovo djece, svakodnevno rapidno raste.

Podsjetila je da Ustanova kontinuirano u svom planu i programu njeguje sjećanje na sve najvažnije historijske datume vezane za našu domovinu i naš grad i općenito najvažnije događaje koji su oplemenili čovječanstvo.

Naglasila je zadovoljsvo uspješno realiziranim aktivnostima u tekućoj godini koja je lagano na izmaku uz nadu da će ista praksa biti nastavljena i u narednom periodu.

Svim djevojčicama i dječacima, njihovoj rodbini, komšijama i prijateljima koji su istinski uživali u još jednom preskrasnom, emotivnom i dostojanstvenom nastupu, želimo mnogo zdravlja i sreće u životu, a već su laganim koracima započele pripreme i za obilježavanje velikog jubileja naredne godine – 50. rođendana ove Ustanove koja ima neprocjenjiv edukativni, odgajateljski i kulturološki značaj za razvoj djece i njihovo sretno djetinjstvo.

Videoprilog i razgovor sa direktoricom Abdukić pogledajte večeras (utorak, 14. novembar) u emisiji Visoko info!

RTV Visoko

Leave A Reply