Share

“Ne možemo svi činiti velika djela, al možemo činiti mala djela s velikom ljubavlju” navodi citat Majke Tereze naša draga Alma Konjičanin”

Kažemo naša jer iako živi i radi u Sarajevu, odrasla je u Visokom, i nije nas zaboravila. Alma je inače odgajateljica koja se bavi amaterskim slikarstvom i ova priča počinje njenom pobjedom na online takmičenju “Kaliopi fan art” za vrijeme pandemije koronavirusa. Naime, naslikala je 17 slika, u kojima slavi Ljubav kao naveličanstveniju emociju i Ženu kao najveličanstvenije biće, a svaka slika je nastala kao odraz Kaliopinih pjesama. Nedavno je sve te slike prodala na koncertu Kaliopi u Domu mladih u Sarajevu, a neke i poklonila, jer naša Alma je veliki humanitarac.

Sav prikupljeni novac od prodatih slika ona je donirala našem udruženju!


Ne postoje riječi kojima bismo joj se zahvalili na takvom nesebičnom djelu!

I nije toliko važan taj novac, koliko činjenica da je ona svoj uloženi trud, svoje vrijeme i materijal, jer sve to je sadržanu u tom novcu, ona ustvari nesebično poklonila nama, što dokazuje da iskrena podrška ne poznaje granice. To je univerzalni jezik ljubavi i razumijevanja koji nas spaja i osnažuje. To je čarolija koja nas obogaćuje i čini boljima.

I zato, Alma Konjičanin hvala ti, na donaciji i na tome što dokazuješ da je ipak puno više dobrih ljudi nego zlih na ovom svijetu, u našem gradu.
Hvala ti i na tome što na ovaj način vjeruješ u nas i našu pobjedu!

Želimo ti sve najljepše, da te sreća prati i još puno uspješnih slikarskih izložbi!

Leave A Reply