Share

Nakon što je Skupština ZDK izglasala smjenu kantonalne vlade koju je jedanaest mjeseci predvodila premijerka Amra Mehmedić iz Bosanskohercegovačke inicijativa – Kasumović Fuad u narednih nekoliko dana doći će do prekomponovanja izvršne vlasti koju će predvoditi SDA koja će imenovati i novog mandatara, nakon čega će biti poznat i novi sastav Vlade ZDK i imena novih/starih ministara obzirom da je dogovoreno da stranke koje ostaju u vlasti sa SDA imaju pravo zadržati postojeća ministarska mjesta.

Ovim povodom kontaktirali smo predsjednika Gradskog odbora SDA Visoko Mirzu Ganića i zatražili informaciju o tome da li će neko od ministarskih mjesta pripasti SDA kadrovima iz Visokog i dobili potvrdan odgovor.

– Shodno zaključku GO SDA Visoko mi kao Gradska organizacija smo predložili gospodina Emira Vraču za ministra MUP-a ZDK. Lično smatram da je ovo strateško ministarstvo posebno za Visoko jer je to oblast u kojoj imamo puno posla koji je bitan za sigurnost naših građana i odlučne borbe sa velikom pošasti koja je zadesila Visoko a to je narkomanija. Ako Bog da 18.10. (srijeda) nas očekuje vanredna sjednica Kantonalnog odbora gdje čvrsto vjerujemo da će naš prijedlog biti i usvojen – izjavio je za Visoko.co.ba predsjednik GO SDA Visoko i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

Uz ministricu finansija Dženanu Čišiju (DF) koja će zadržati funkciju i nakon formiranja nove Vlade ZDK, Emir Vračo će biti drugi ministar iz Visokog, a za očekivati je kako će neka značajnija funkcija pripasti i Vahidu Ramiću iz visočkog SBB-a obzirom da i ta stranka čini novu većinu i obzirom da su on i Omar Škaljo kao dva značajna zastupnika u Skupštini ZDK u velikoj mjeri učestovali u prekomponovanju vlasti u ZDK.

Visoko.co.ba

Leave A Reply