Share

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić zajedno sa svojim saradnicima danas je posjetio Mjesnu zajednicu Kralupi, gdje su počeli radovi na rekonstrukciji saobraćajnice Plandište – Ratkovci. U pitanju je projekat vrijednosti 306.735,52 KM, a u projektu zajednički učestvuju Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica sa 156.735,52 KM, te Grad Visoko u iznosu od 150.000,00 KM.

– Drago mi je da smo ponovo u ovom herojskom kraju sa ljudima koji su tokom agresije najviše propatili, gdje su bile prve linije odbrane, gdje su na svojoj koži ljudi u najvećoj mjeri osjetili agresiju i rat, a nažalost i gdje je ostao dug prema tim ljudima, da im se izgrade saobraćajnice, potrebna infrastruktura i obezbijedi normalni uslovi za život. Nakon Vidovića uskoro će i Ratkovci biti povezani sa ostalim naseljima lijepim i kvalitetnim putem, a meni je izuzetno drago da sam kao gradonačelnik u poziciji da želimo, možemo i hoćemo riješiti probleme i ovog dijela našeg grada. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Radove izvodi firma „Ado Trans“ d.o.o, a nakon završetka radova novim asfaltom će zasjati preko 1.600 metara do sada makadamskog puta.

FB page Mirza Ganić

Leave A Reply