Share
Ove godine blagovremeno su poduzete značajne aktivnosti na organizaciji manifestacije Dani trgovine, kulture i sporta „Visočko ljeto 2023.“, što nam donosi nikad bolji program ove manifestacije. Imenovan je organizacioni odbor, definisane obaveze i aktivnosti koje će biti realizovane u narednom periodu, a danas je održan i radni sastanak.
– U prošloj godini podigli smo standard prilikom organizacije Visočkog ljeta, posebno u segmentu izvođača koji su nastupali u kulturnom dijelu programa. Ove godine smo se potrudili i osigurali do sada nikad bolji muzički i kulturni dio programa, jer tokom manifestacije u Visokom će nastupiti Željko Samardžić, Bombaj Štampa, Letu Štuke, Mostar Sevdah Reunion i Halid Bešlić. Naš cilj je da u Kraljevskom gradu ponudimo jedan vrhunski kulturno-sportski program koji će biti dostupan svim našim građanima, ali i gostima iz okruženja i cijelog svijeta, jer će Visoko u ovom periodu sigurno biti centar regije. Pozivamo sve da budu u Visokom i uživaju u vrhunskom muzičkom spektaklu. Popularni visočki vašar i ove godine će biti centar trgovine gdje će biti prisutni trgovci iz svih krajeva naše Bosne i Hercegovine, a mi smo se potrudili da i ove godine zakupa štandova oslobodimo porodice šehida i poginulih boraca i RVI iz Visokog, te tokom trajanja cjelokupne manifestacije u Visokom osiguramo besplatan parking – kazao je nakon sastanka gradonačelnik Mirza Ganić.
Dani kulture i sporta će biti održani u periodu od 21. do 25. jula, dok će se od 27. jula do 2. augusta održati Dani trgovine, popularni visočki vašar.
Međutim, ovo nije sve, jer ljeto u našem gradu, barem što se tiče vrhunskih kulturnih i muzičkih događaja počinje upravo prvog dana ljeta, kada je na rasporedu „Summer Solstice Festival“ Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, a od 23. do 25.juna na ljetnoj pozornici parka „Ravne 2“ nastupaju Crvena Jabuka, Milica Todorović i Zoster, tako da će Visoko nakon dugo, dugo godina, ponovo biti centar ovog dijela naše zemlje što se tiče muzičkih događaja i koncerata po kojima je nekada bilo nadaleko poznato. A kraj ljeta neće biti nakon manifestacije „Visočko ljeto“, jer se za mjesec august priprema još jedan sjajan događaj, koji će ponovo biti obogaćen i sa dva vrhunska muzička koncerta, o čemu će više informacija biti poznato u narednim danima i sedmicama.

Leave A Reply