Share

Schmidtov poziv dio folklora međunarodne zajednice i režima …

Visoki predstavnik Christian Schmidt trebao je danas održati nekoliko sastanaka u Banjaluci, no to se za sada nije desilo.

Prvo su poziv na sastanak odbili predstavnici opozicije RS, a onda je Schmidt sam otkazao sastanke koje je trebao imati sa potpredsjednicima RS Davorom Pranjićem i Ćamilom Durakovićem.

Kako gleda na poziv Christiana Schmidta opoziciji Republike Srpske na sastanak u Banjaluci, za Vijesti.ba je kratko i precizno odgovorio predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

– Kao dio Šmitovog (čitaj: međunarodna zajednica) i Dodikovog (čitaj: režim) folklora u kojem su samo njihove fotelje, privilegije, rasipanje budžetskog novca, otvorena korupcija i kumovske zgrade vječne a narod i institucije potrošna roba, kaže Borenović o pozivu Schmidta opoziciji na sastanak.

Upitali smo ga i zašto je poziv odbijen te kako komentariše to da je Schmidt otkazao i druge sastanke sa potpredsjednicima RS.

– Zato što ne želimo da učestvujemo u njihovim političko-pravosudnim igrarijama nakon, po ko zna koji put, legalizovane izborne krađe i potrebe vladajuće koalicije na BiH nivou potpomognute međunarodnom zajednicom da u kontinuitetu mrcvari i iscrpljuje vlastite narode koji odlaze iz ove zemlje umorni od korupcije, nepotizma i nepravde, kaže Borenović i dodaje:

– Ponavljam posebno političkom Sarajevu i strancima, tražili ste Dodika, sve mu dali, legalizovali, eto vam ga… uživajte!

Vijesti.ba

Leave A Reply