Share
Gradonačelnik Mirza Ganić danas je ugostio još jednu mladu visočku gimnastičarku pred nastup na Balkanskom prvenstvu u Budvi. Riječ je o Sajri Salčinović, članici KRG „Visoko“.
– Obzirom da imamo uspješne klubove prilika je da i danas ugostimo još jednu našu uspješnu takmičarku koja će u Budvi predstavljati BiH i naše Visoko. Ovu priliku koristim da čestitam Sajri, ali i ljudima koji vode ove uspješne sportske klubove u našem gradu na tome što dugi niz godina odgajaju uspješne mlade ljude i uspješne sportiste. Na podršku Grada Visoko svi ovi mladi ljudi uvijek mogu računati i uvijek će je imati, a na njima je da na što bolji način predstave svoje klubove i budu ambasadori našeg Visokog u BiH, ali i širom Europe i svijeta. – kazao je gradonačelnik Ganić i Sajri poželio uspješan nastup.
Sajra ima 12 godina, a već 7 godina bavi se gimnastikom, a poziv u reprezentaciju je priznanje koje je ogromno.
– Od početka treniranja članica sam KRG „Visoko“, a na Balkanskom prvenstvu u Budvi ću se predstaviti u vježbi s obručem. Potrudit ću se predstaviti domovinu i Visoko u najboljem mogućem svjetlu. – kazala je Sajra.
Predsjednik KRG „Visoko“ je istaknuo kako ovaj klub postoji već 21 godinu, a ove godine 21.oktobra će organizovati i 11. Međunarodni turnir u dvorani „Mladost“.

Leave A Reply