Share
Na području našeg grada počela je nova školska godina, a učenici su se nakon raspusta vratili u školske klupe. I ove, kao i prethodnih godina za najmlađe učenike, prvačiće, Gradska uprava Visoko je u saradnji sa partnerima firmom Brovis i Izdavačkom kućom “Vrijeme” obezbijedila besplatne školske udžbenike, te na taj način roditeljima i učenicima olakšala početak školovanja.
Tom prilikom je gradonačelnik Visokog Mirza Ganić posjetio sve osnovne škole na području grada i zajedno sa saradnicima podijelio učenicima knjige iz kojih će sticati prva školska znanja.
Na području grada Visoko u prve razrede osnovnih škola ukupno je upisano 379 učenika. – Iskoristili smo ovaj svečani trenutak i prvi dan škole da obiđemo naše osnovne škole, družimo se s prvačićima i zajedno s njima i njihovim roditeljima podijelimo ove radosne trenutke. I ove godine smo obezbijedili vrijedne poklone, kako roditelji ne bi imali tu brigu oko nabavke samih udžbenika, ovo je prilika da se zahvalim Izdavačkoj kući „Vrijeme“, kao i kompaniji Brovis dd, a i ovim projektom smo još jednom potvrdili da su lokalne firme partneri lokalne zajednice i pomažu gdje god je potrebno. Gradska uprava nastavlja sa podrškom obrazovnim ustanovama, najboljim učenicima i studentima, razvoju infrastrukturnih projekata vezanih za opremanje i razvoj škola, a podržavamo i vannastavne aktivnosti i mislim da naše škole mogu biti zadovoljne podrškom u protekle dvije i po godine. – kazao je gradonačelnik Ganić.
Ove godine projekat nabavke udžbenika je realizovan sa Izdavačkom kućom „Vrijeme“, te sa kompanijom Brovis.
– Obrazovanje je jedan neizmjerno bitan proces za našu djecu, sadašnje i buduće generacije. Brovis kao društveno odgovorna kompanija ove godine je uzela učešće u ovom divnom projektu i drago nam je da smo u prilici da podržimo našu djecu i roditelje. Na ovaj način ulažemo u našu budućnost, ovo je stub našeg društva. Čast i zadovoljstvo nam je biti dio ovog projekta i nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti sa ovakvim projektima. – kazao je Mirza Bukić u ime kompanije Brovis.
Gradonačelnik je obilazak škola iskoristio i da svim učenicima, roditeljima i nastavnom osoblju poželi sretan početak još jedne školske godine.

Leave A Reply